Vluchtbegeleider? Wat is dat?

Vluchtbegeleider wat is dat?

Hallo,

Allereerst de hartelijke dank dat je vluchtbegeleider wil zijn voor de straatkatjes. Echt top. Ook de mensen van Athene zijn heel blij met mensen zoals jij die een hart voor de dieren hebben.

Ik ben Louise, wonende te Rotterdam en al vele jaren vluchtbegeleider voor diverse stichtingen en neem ook tijdens elke vlucht diertjes mee.

Het aantal dieren wat je zult begeleiden hangt af van een aantal dingen. Ben je voor de eerste keer vluchtbegeleider dan willen we niet te veel vragen. Het is allemaal heel spannend en je zult vast met veel vragen zitten.

–         In hoeverre ben ik verantwoordelijk?

–         Wordt mijn naam niet misbruikt?

–         Blijf ik niet met het dier zitten op de luchthaven van aankomst?

–         Wie betaalt dit alles.

–     Jouw telefoonnummer  en gegevens zijn reeds doorgegeven aan de partij in Griekenland en degene die je opwacht op de luchthaven van aankomst. Zodra het dier op geboekt is op jouw vlucht, zal de persoon in Nederland contact met je opnemen. Dit zodat je weet dat het serieus is.

–   Je krijgt te horen wie degene is die de diertjes naar het vliegveld in Athene brengt en waar jullie afspreken. Dat kan binnen, maar ook buiten zijn. Telefoonnummers worden ook uitgewisseld. Ook zal de gastrijder in Nederland jullie telefoonnummer hebben en jullie vluchtgegevens. Zij stuurt jullie een smsje, zodat je weet wie er in Nederland op je wacht.

–     Wanneer de dieren er zijn, kun je in de rij voor de incheck met de koffers en de dieren.

–    Bij de balie geef je jouw paspoort en die van de dieren af. In de dierenpaspoorten staan jouw naam als eigenaar. Je hoeft geen angst te hebben dat ze bij jou blijven zitten. Dit is alleen een formaliteit, de naam in het paspoort wordt heel snel overgezet door de adoptanten bij aankomst in Nederland.

– De vluchtkosten moeten op het vliegveld worden betaald, dit wordt gedaan door degenen die ze brengt. Soms gebeurt het ook dat bij een maatschappij de betaling vooraf moet worden gedaan, zoals bijvoorbeeld Transavia. Deze kosten worden door de organisatie betaald. Daarom hebben zij je boekingsgegevens ook nodig.

–  Je tekent een formulier dat je vluchtmaatschappij niet aansprakelijk stelt voor problemen tijdens de vlucht of aanlevering. Dit is een formaliteit.

–     Wanneer de betaling rond is, indien dit nog moest gebeuren, krijg je jouw instapkaart. Ook van de labels die op de benche(s) worden geplaatst, gaat een sticker op je instapkaart, net als de bagage.

–   Vervolgens kun je jouw koffer inleveren. De dieren, omdat ze in het ruim reizen, worden buitenom gebracht, waarbij ze uit de bench gehaald worden, zodat die gescand kan worden. Geen angst, dat hoef jij niet te doen. Dat doet de begeleider van de dieren. Soms moet de vluchtbegeleider aanwezig zijn bij het scannen van de boxen, soms niet. Wanneer je niet mee hoeft, kun jij met je vrienden gewoon door de douane.

–   Voor je aan boord van het vliegveld gaat, wil ik je vragen of je aan de stewardess kunt vragen of de dieren al in het vliegtuig zitten. Dit is een extra check om te zien of ze werkelijk aan boord zijn, in het verleden is het wel eens gebeurd dat dit niet het geval is.

–    Bij aankomst in Amsterdam of een andere luchthaven, komt(en) de bench(es) niet op de lopende band aan met de koffers, maar bij de dichtstbijzijnde helling. Dit kan wel eens eventjes duren. Dat is geheel afhankelijk van de drukte en snelheid van het personeel.

–   Wanneer alles binnen is, koffers en katjes en of hondjes, ga je gewoon naar buiten, waar een aantal mensen, de gastrijders op jullie staan te wachten. Wees niet bang dat je ze niet ziet, ZIJ zien jullie zeker wel.

–   Mocht je nog andere vragen hebben, dan horen we dit graag.

     Ik kan je vertellen dat iedereen heel hard zijn duimen zit te draaien dat het lukt en kunnen niet wachten tot je bent geland. Vol spanning zit iedereen te wachten. En weet dat je hele blije gezichten met zo nu en dan een traantje van geluk zult zien. De camera’s zullen volop flitsen.

–   Zo’n eerste keer is altijd heel spannend. Ik herken het zeker.

    Wat als,………………..

     wat moet ik dan,………….

Nu weet ik dat gastrijders/adoptanten bijna alle aankomende dieren de deur uitkijken.

Soms zijn er meerdere stichtingen en vluchten, dus wanneer een bench de douane uitrolt,

kijkt een ieder halsreikend uit of het zijn diertje is