Succesverhalen

Cecil

Via de katten community op IG leerde ik Jantine en haar katten Simon & Nimos kennen. Die laatste had ze via ASK geadopteerd.

Zelf wilde ik graag een tweede kat in huis nemen, een vriendje voor Babs. Ik nam een kijkje op de IG pagina van ASK en raakte direct verliefd op Cecil.

Cecil was een kitten met grote uitpuilende ogen. Een blinde kitten waarvan de ogen nog operatief verwijderd moesten worden.

Vanwege mijn werk met een doven/blinden groep in de gehandicaptenzorg, ging ik ervanuit dat ik ook voor een blinde kat kon zorgen. Ik vulde het adoptie formulier in.

Na contact met Louise en een huisbezoek van Jantine, kreeg ik akkoord op het adopteren van Vink (Cecil) en een aantal weken was het zo ver.

Nog revaliderend van een blinde darmontsteking ging ik naar Schiphol om Vink te ontmoeten. En ook nu voelde het als liefde op het eerste gezicht. Bij mij op de arm begon Vink direct te melken.

Inmiddels zijn we 4 jaar verder. Vaak vergeet ik dat we een blinde kat in huis hebben en ook visite verbaast zich geregeld over wat Vink kan. Eigenlijk is er niets wat hij niet kan.

Pavi

Mijn vriend en ik hebben in juni 2023 Pavi (Pavarotti) geadopteerd, Pavi is wat een verlegen kat en het duurde daarom ook wel even voordat hij zich aan ons liet zien. De eerste maand zat hij eigenlijk altijd verstopt in een hoekje achter de tv en kwam hij alleen ’s nachts er uit om te eten. Daarna kwam hij een lange periode alleen ’s avonds tevoorschijn wanneer we tv aan het kijken waren en sinds 1 maand loopt hij ook wel overdag met ons erbij in de woonkamer rond.

We mochten nooit in de buurt komen maar ook sinds kort loopt hij vrij dicht bij ons langs en lijkt ons gezelschap ook fijn te vinden. Maar nu na bijna 6 maanden durft hij naast ons op de bank te zitten en heb ik hem vandaag voor het eerst echt kunnen aaien!

Hij vindt onverwachtse bewegingen nog wel heel spannend en als je snel op hem af loopt dan blaast hij nog wel, maar hij miauwt dan ook weer heel snel. Maar volgens mij is het een echte knuffelkont en het wachten waard!

Louis

Ik had zelf 2 honden en 4 katten, kwam via mijn dochter bij ASK terecht zij had een kat geadopteerd bij jullie. Aangezien ik al zoveel beestjes had wilde ik wel gaan opvangen voor jullie.

Ik kreeg Noah ( toen Louis) in de opvang, een super lief katje onderweg naar huis van uit Schiphol met de trein was hij al helemaal relaxed en wilde alleen maar knuffelen. Na een paar dagen was voor mij al duidelijk dat ik deze kerel niet kon laten gaan, dat had hij snel voor elkaar.

Daarna heb ik er nog 5 in de opvang gehad, en me echt voor gehouden dat het opvang was. Deze 5 (Dahlia en Mako/ Perseas en Maya en Velvet) zijn allemaal goed terecht gekomen. Ik zou het zo weer doen maar heb nu even geen plaats in huis. Met 3 honden en 5 katten van mezelf plus mijn zoon met zijn kat (ook een griekje van ASK), is het huis vol.

En nu attendeer ik mensen om ook een Griekje te adopteren, mijn buren hebben er nu ook 1 van jullie en die mag ik regelmatig verzorgen. Hieronder Noah vanaf dag 1 is hij zo knuffelig elke avond slaapt hij bij me lekker mannetje

Josy

In januari 2023 is Josy ons in Nederland komen versterken. Hij is onze 4e Griek. Altijd hebben we gekozen voor oudere katten van 2 jaar of meer (oké op één na dan, Filos was 5 maanden toen hij bij ons kwam).

Josy is 6 jaar en kwam als maatje voor onze kater Juno van 9 jaar. Juno woonde al 7 jaar bij ons. Helaas is hij in juni plotseling overleden.

Josy krijgt in oktober weer gezelschap van een 7 jarige dame en we hopen dat het (weer) gaat klikken (ze hebben al eerder samengewoond in Athene).

Ik wil graag aandacht vragen voor de oudere katjes. Kittens zijn leuk en er zijn er veel maar kijk ook eens naar de andere lieverds die al langer wachten, ook zij verdienen een gouden mandje!

Avra & Granitsa

Ik was op zoek naar één vriendje voor mijn 2 katten en kwam via Marktplaats bij ASK terecht.

Eenmaal aangekomen bij de tijdelijke opvang om te ontmoeten was ik op slag verliefd. Avra/Isa was toen al zo’n leuk beest en zo ondeugend als wat.

En net wanneer ik de deur uit wil lopen, kom ik een andere kat tegen… Granitsa/Bella lag heerlijk in een hoekje te slapen. Haar benaderd en werd wéér verliefd op zo’n leuk katje… ja voor mij geen keuze meer.

Het werden ze allebei. De katjes zijn zo ontzettend lief, speels en schattig. Komen de hele dag gezellig knuffelen en kijken wat je aan het doen bent. Brengen lief hun speelgoed naar je als ze met je willen spelen.

Het fijnste aan ASK vond ik de aftercare na adoptie. Nog steeds geen vraag te gek en er word zo goed meegedacht! Toppers iedereen ook in de groep. 5 sterren van mij. Ik en de katjes zijn dolgelukkig.

Chnoudis, Lio, Ouzo, Midas, Pitsini, Mythos, Charley, Monty & Teddy

We zochten eigenlijk geen kat, we hadden in het verleden 9 katers gehad (perzen) maar doordat ze steeds “platter” in de snuit werden gefokt, wat zoveel problemen geeft voor de kat, zijn we daar mee gestopt. Nadat de laatste op leeftijd was overleden, zijn we gaan kijken bij het dierenasiel. Echter kwam er een kitten bij mijn man op werk te zitten, vrij verwilderd en gevangen door het asiel met vangkooi en mee naar asiel.

Je raadt het al, daar hebben we onze binky opgehaald, de eerste kortharige…

Daarna kwamen er nog 2 kortharige bij, Tommie een zwart katertje en Garfield een rood katertje, de laatste was altijd ziek, helaas niet echt oud geworden. Maar toen kwam daar Chnoudis voorbij op Facebook, totaal verliefd op de oogopslag van hem, beetje dommig, brutaal en zo vol van liefde.. we gingen voor hem.

Maar voor hij in Nederland was, zagen we Lio. Rood met witte sokjes en kniekousen. Was erg schuw, niet echt mensen gewend. Nou, laat maar komen hoor,komt wel goed.

Chnoudis was de clown in huis, de knuffelkont, de propjesdief.

Lio had wat meer tijd nodig, woonde de eerste tijd op zolder, kreeg daar zijn voer, water en kattenbak. Geleidelijk aan kwam hij kijken bij me als ik weer eens met een boek op de trap zat voor te lezen, heeft even geduurd, nu schootkat nummerr 1 en allemansvriend.

Daar was ineens foto van klein gestreept opdondertje. Ouzo, superklein, veel te jong dus wachten tot hij eindelijk 3 maandjes was,voor hij de vlucht op mocht.

Chnoudis is helaas niet oud geworden, net voor zijn 3e verjaardag vonden we hem overleden onder een stoel. Nooit ziek geweest.. zo ineens weg. Zo geliefd.. zo oneerlijk.

Na klein jaartje komt er een foto van een klein grijs/blauw pluizebolletje voorbij.. pff totaal verliefd, zeggen we geen nee tegen. Daar kwam midas.

Midden in de corona crisis zagen we Pitsini en Mythos , pitsy met zijn witte vachtje met zwarte vlekjes, Mythos met zijn mooie zwart/gouden strepen en zwarte voetjes.

Geen vluchten mogelijk. Ze zijn samen met nog aantal over de weg gekomen, van Griekenland naar Nederland, met een omgebouwde dierenambulance. Zo trots op de chauffeurs en de regelaars!

We dachten als laatste kwamen Charley en Monty erbij. Charley, klein zwart katertje met witte voetjes, zo leuk pittig katje, die hadden we eerst uitgezocht, maar daar kwam de foto van Monty, grijs klein opdondertje, was al wat ouder, maar zat zonder huisje. Ach kom maar mee, te leuk, te lief en nooit spijt gehad.

Maar als laatste nummer 8, Teddy. Hulp gevraagd, spoed! Moet daar weg, bij wie kan hij tijdelijk?

We wisten dat hij zwart /wit was en een kater. En echt, ik kan niet fosteren (weet dan toch al dat het blijft).

Dus kom maar, die past wel bij onze roedel, blijkt het een schat van een kat, half lang haar en zo een schatje.

Ach, toen stond de teller weer op 8, maar zou ze geen dag willen missen met ieder hun eigen karakter en eigenaardigheden.

Sugar & Lizzy

Ik had een kat die 16 jaar was en overleden is. Deze kat was al 16 jaar ook bij mij. Ik voelde me erg alleen en besloot voor een andere/nieuwe kat te gaan kijken. Ik kwam via marktplaats bij jullie terecht.

Toen kwam ik daarna bij Suger terecht die snel op zoek was naar een huisje en kon en mocht ook gelijk bij ons komen wonen ! Daarna een telefoontje dat haar zusje lizzy ook opnieuw een huisje zocht en mocht ook bij ons komen wonen.

Ik ben zo blij met hoe alles wordt geregeld door jullie en hoe goed de beestjes allemaal terecht komen uiteindelijk is echt super ! Zo fijn dat op deze manier iedereen op de juiste manier ook een kans kan krijgen !

Ik zou hierom ook als iemand een kat zoekt jullie ook echt aanraden!

Stevie & Minou

Ik wou bewust een blinde kat omdat ik zag bij een vriendin dat zij ook een mooi leven kunnen hebben. Via die vriendin kwam ASK op mijn pad en zo ook mijn schat Stevie.

Vier jaar later besloot ik dat het tijd was voor een vriendinnetje voor Stevie.

ASK zorgde met al hun ervaring en kennis voor een perfecte match: Minou en Stevie zijn onafscheidelijk.

Niets dan liefde voor deze organisatie!

Homer

Ook ik begon met de opvang van een speciaaltje, Homer. Wel een vlucht, geen gastgezin.

Wist ik veel van blinde katten toen, echt helemaal niets.

Nu, 12 jaar later, wilde ik dat ik er eerder aan was begonnen.

Homer betovert iedereen, maar hij gaat nooit meer weg, hoe gek een ieder op hem is.

Hij is van MIJ, intussen zijn er nog aardig wat bijgekomen, opvangertjes en blijvertjes.

Melos

Ik heb zelf een opvang, dus zocht zeker geen kat, tot ik Melos zijn verhaal hoorde en zijn smakelijke kop zag. Ik dacht die moet ik opvang bieden en plaatsen, maar van plaatsen kwam niets van in huis.

Hij was hier dolgelukkig. Ik kon hem dat toch niet aandoen om weer te laten verhuizen. Dus nu zit hij hier al een aantal jaren en het is grote levensgenieter en ook een deugniet.

Sotirakis

Na een vakantie in Griekenland en het zien van de kattenkolonies konden wij bij thuiskomst het idee van het adopteren van een Grieks katje niet meer loslaten.

Wij zijn toen bij de website van ASK terechtgekomen en verliefd geworden op de foto’s van Sotirakis (inmiddels Raki) en daar hebben wij absoluut geen spijt van. Wij zijn door ASK heel fijn door het adoptieproces begeleid.

Wat is het een bijzondere ervaring om een mishandeld en angstig katje te zien opbloeien tot een aanhankelijk en uitbundig mannetje.