Huisbezoek adoptie kat

Waarom een huisbezoek voorafgaand aan de adoptie?

We krijgen regelmatig de vraag waarom we eerst op huisbezoek willen voordat je een kat kunt adopteren. Sommige adoptanten zien het namelijk als een teken van wantrouwen vanuit onze kant. Maar niets is minder waar! Natuurlijk denken we dat je een goed nieuw baasje bent. Maar toch zijn er goede redenen om eerst bij je thuis langs te komen.

1. Verplichting van huisbezoek voor adoptie

Stel het jezelf eens voor: het gros van je salaris gaat naar het castreren, steriliseren en verzorgen van katten. Iedere minuut van de dag die je niet hoeft te werken, zet je in voor straatkatten. Je ziet straatkatten overreden worden of sterven aan ziektes. Daarom doe je alles wat in je macht ligt, om andere te redden.

Zo leven onze kattenverzorgers in Athene. Als je hele leven om deze katten draait, dan wil je toch ook dat ze goed terechtkomen? Ze willen dus graag weten aan wie ze hun ‘kinderen’ meegeven. Kleine moeite en voor hen een grote geruststelling. We vinden het in Nederland zelf trouwens ook leuk om je thuis te ontmoeten en je wat beter te leren kennen. 

2. Kattenmatch

Misschien heb je al een kat. Het is alleen best lastig om er 100 procent op te vertrouwen dat deze goed overweg kan met je nieuwe adoptiekat. Juist daarom is het belangrijk om jouw kat te ontmoeten. Als we hem zien, weten we van te voren meestal wel of er een match is of niet. Op die manier willen we voorkomen dat de adoptiekat niet in jouw situatie past. Want helaas gebeurt het nog veel te vaak dat mensen hun kat weer wegdoen.

3. Gezinssituatie

Daarnaast is het cruciaal dat de kat past bij jouw kinderen of andere huisgenoten. Daarom maken we graag kennis met ze. Zeker met kinderen is het natuurlijk een grote teleurstelling als de kat achteraf niet bij jou blijkt te passen. Dus dubbelchecken we alles. Zodat jij een maatje voor het leven in huis haalt. Een dier is immers voor het leven en niet voor even.

4. Tips voor de adoptiekatten

Het gros van onze adoptanten zijn al ervaren kattenmensen. Die weten echt wel hoe ze een kat moeten verzorgen. Toch willen we er zeker van zijn dat de omgeving waarin de kat gaat leven veilig en geschikt is.

Daarnaast kennen de huisbezoekers het leven van de straatdieren in Griekenland over het algemeen goed. We kunnen daarom ook vrij nauwkeurig inschatten hoe de katten bij aankomst reageren. We kunnen je daarom bij jou thuis tips geven over het verbeteren van de omgeving als dat nodig blijkt te zijn en over hoe je het beste met de kat kunt omgaan bij aankomst.

Hopelijk weet je dat we je echt wel geschikt vinden voor het adopteren van een van onze katten. We willen met het huisbezoek slechts wat puntjes op de i zetten.

Foto van Freepik