Dove en bijna blinde kat Alma

Hoe een tijdelijke opvang (gelukkig) mislukte

Doof, 1 oog kwijt en slechts 30% zicht aan het andere oog. Voormalig straatkat Alma heeft een slechte start van haar leven gehad. En helaas komt er nog geen einde aan de pech. Dit is wat er in de afgelopen 5 jaar is gebeurd en hoe we vurig hopen dat alles weer goedkomt met haar.

Daar zat ze dan, de bange 2-jarige Alma verschuilde zich onder een auto. De vrijwilligers van ASK zagen al meteen dat het goed mis was met haar ogen. Het ene oog was troebel. Het andere oog is op een nare manier flink beschadigd. Een stukje iris zit in haar lens, wat betekent dat ze iets scherps in dat oog heeft gekregen. Dus werd ze meegenomen en uitgebreid door de dierenarts onderzocht. Daar bleek al snel dat de wit met rode kat niets kon horen. Dan weet je het al: deze kat heeft geen kans van overleven op straat.

Stapje voor stapje tammer

Ze kwam dankzij ASK terecht bij een tijdelijke opvanger. De lieve Xanthi wijdt haar hele leven aan het redden van Griekse katten. Wat een geluk dat Alma bij haar terecht kon. Want met heel veel geduld liet Alma zich na 1 jaar voorzichtig aaien. 

Mislukt Sinterklaascadeau

Beetje bij beetje kroop Alma uit haar schulp. En na ruim 2 jaar kregen we te horen dat het verlegen katje naar een tijdelijke opvang in Nederland mocht komen. Net voor haar vlucht, bleek ze een paar rotte tanden te hebben. Daar is ze aan geopereerd en ze was er helemaal klaar voor om te emigreren. Ze zou 5 december het Sinterklaascadeau zijn voor haar nieuwe opvang. Groot was het verdriet van de kinderen uit het opvanggezin toen bleek dat de vluchtbegeleider ziek was en de komst van Alma niet doorging.

Tweede operatie

Het gezin liet zich echter niet uit het veld slaan en besloot om Alma zelf in Griekenland te gaan halen (geen straf met 20 graden in december). Na een week in Nederland leek het erop dat Alma toch niet zo gezond was. Het arme meisje bleek weer een grote infectie in haar bekkie te hebben, waardoor het gros van haar tanden getrokken moest worden. Ontzettend lief ook dat veel mensen geld gedoneerd hebben om een deel van de operatie te betalen.

Nooit meer weg

Het nieuwe pleeggezin kreeg al snel een grote zwak voor dit meisje. Vanwege haar verleden is Alma iets minder makkelijk te benaderen dan de gemiddelde kat, maar ze maakt toch iedere dag kleine stappen. Hoe leuk is het om dat te zien?! Ze is een lief, maar nog wat verlegen katje. En dus was de keuze al snel gemaakt: Alma gaat dit gezin nooit meer verlaten. Dat horen we bij ASK dan ook graag: tijdelijke opvangers die permanent voor onze katten gaan zorgen.

Alweer pech

Laatste status: de infectie in Alma’s bekkie is weer terug, dus helaas moet het meisje voor de 3e keer geopereerd worden. We houden je in deze blog op de hoogte hoe het met haar gaat.

p.s. het gezin heeft hierna nog een poging gedaan om een kat tijdelijk op te vangen. Maar je snapt vast hoe dit is afgelopen: het bleek alweer een mislukte poging te zijn. Alma heeft er een permanente vriend bij gekregen.