Dit is het hartverscheurende verhaal van Lina

Wie kent het niet? Je gaat op vakantie naar een zonnig land en ziet straatkatten rondlopen. De een is nog mooier en liever dan de ander. Je wilt zo’n kat het liefste adopteren, zodat er goed voor hem of haar gezorgd kan worden. Dat gebeurde ook met poes Lina. Maar helaas bleek dit verhaal geen mooi sprookjeseinde te hebben.

In augustus 2021 ontmoette een jonge Griekse dame de lieve Lina tijdens haar vakantie. Een lief en fragiel katje dat met haar broer en moeder aan het rondzwerven was. Helaas bleek al snel dat de broer werd overreden door een auto. Het meisje was bang dat Lina hetzelfde lot stond te wachten en besloot haar te redden. 

Griekse kat Lina net voor haar oogextractie

Aan de antibiotica

Lina werd eerst naar een dierenarts gebracht, omdat ze oogproblemen bleek te hebben. Hiervoor is ze behandeld met antibiotica. Helaas bleek ze inmiddels al wel blind te zijn. Ook heeft ze de nodige vaccinaties gehad.

Eenmaal thuis met de kat bleek haar familie iets minder enthousiast te zijn over het nieuwe gezinslid. Met name haar moeder, die al op leeftijd is, vond een kat in huis geen goed idee. Het meisje ging vervolgens op zoek naar een oplossing, maar vond die helaas niet.

Keihard gedumpt

Zoals het wel vaker gebeurt in Zuid-Europese landen, werd Lina weer op straat gezet. Ze werd gedumpt in een afgelegen buurt, waar nauwelijks mensen komen. Wel lag er een briefje bij met een uitleg waarom er afstand van Lina is gedaan.

Gelukkig werd Lina door de vrijwilligers van Athens Stray Kittens gevonden. Daar zat ze dan, tussen 8 andere verlaten kittens. Compleet gedesoriënteerd, bang, blind, en niet wetende wat er gebeurd is. We hebben haar mee naar huis genomen, waar ze eerst een uur lang in onze armen hartverscheurend aan het miauwen was.

Griekse kat Lina voor haar oogoperatie
Lina voor haar oogextractie

Donaties broodnodig

Het beestje is duidelijk gewend aan mensen en laat zich graag aanhalen. Wel zagen we meteen dat we haar ogen niet konden redden. Ze kan er sowieso niets mee zien, maar haar ogen doen te veel pijn.

Op 24 januari heeft de dierenarts beide ogen geëxtraheerd. De kosten hiervoor zijn €160. Een bedrag dat we bij ASK helaas niet op de plank hebben liggen. Kun jij wel een klein bedrag missen? Dan hopen we dat jij Lina kunt helpen en wat geld wilt doneren.

Inmiddels is Lina geadopteerd.

Mocht je hulp willen bieden aan andere katten zoals Lina is het altijd mogelijk te doneren, helaas komen er maandelijks meerdere katten met soortgelijke problemen binnen en ook zij moeten geholpen worden.

Hoe je kunt doneren?

Dat is heel eenvoudig:

  • Via PayPal askadopt@yahoo.com
  • Of door geld te storten op het rekeningnummer van Athens Stray Kittens. Het IBAN-nummer is:
    BE90 7360 0295 5332.