Blinde Vink: de ontmoeting

Ik ben iemand die houd van woordgrappen, vandaar dat ik mijn blind katje Vink heb genoemd: blinde Vink. Naast woordgrappen, ben ik ook iemand die van ironie houd. Iets meer dan een week voordat ik Vink van Schiphol mocht ophalen, belandde ik in het ziekenhuis: acute blinde darm ontsteking. Toch besloot ik om Vink op te halen, met de trein vanuit Leeuwarden naar Amsterdam. Het motto: Een blinde darm minder, een blinde Vink rijker. Ik denk dat ik mijn eerste ontmoeting met Vink niet snel zal vergeten. Zo verliefd als dat ik was de eerste keer dat ik hem op Instagram zag, zo verliefd was ik ook op het vliegveld. En al helemaal toen Louise mij Vink overhandigde en meneer meteen begon te melken. Dit voelt helemaal goed, dacht ik bij mijzelf. En nog steeds… Vink is de grootste knuffelkont die je je maar kunt voorstellen. Ik word elke dag gewekt met kopjes tegen m’n gezicht en een hoop gespin. En mocht ik logees over de vloer hebben, die krijgen van Vink dezelfde liefde. Ik blijf me elke keer verbazen hoeveel liefde dit voormalige straatkatje te geven heeft.

Henrieke