Blinde Stevie heeft zijn gouden mandje gevonden

Lieve blinde Stevie was op zoek naar een rustige thuis waar hij heerlijk kon genieten. Hij heeft even geduld moeten hebben, maar het was het wachten meer dan waard, want hij heeft een geweldige thuis gevonden bij Femke en Ann, waar hij ongelooflijk wordt verwend. Lees hieronder het verhaal van Femke.

Toen ik in december 2016 na 15 jaar Tristan verloor, wist ik meteen – ondanks het verdriet – dat ik opnieuw een kat wou.

Toen ik verhuisde naar een huurappartement langs een drukke steenweg dacht ik dat dit nooit meer zou lukken. Tot ik op bezoek ging bij een kennis die een blinde kat van ASK adopteerde.

Mijn eerste reactie was dezelfde als die van iedereen: oh nee, arme stakker! Tot ik zag hoe deze katten een erg gelukkig leven kunnen leiden.

In december 2018 was het dan eindelijk zo ver. Mijn moeder had achter mijn rug als verrassing afgesproken met diezelfde kennis. Zij bracht ons in contact met ASK en ik vond een “match made in heaven”: de allerliefste Stevie. Op tweede kerstdag gingen we Stevie halen in Nederland bij zijn opvanggezin. Het voelde meteen zo goed aan.

Stevie’s oogjes zijn reeds verwijderd in Griekenland. Als dit niet het geval zou zijn, zou ik er soms aan twijfelen of hij effectief niets ziet. Hij kan werkelijk alles.

In het begin was hij uiteraard wat bang, maar dag twee kwam hij al zelf naar de zetel op mijn schoot liggen. Hij verbaast ons iedere dag. Een blinde kat is helemaal niet zielig en zit heus niet een hele dag stil in een hoekje. Ze ruiken en horen super goed.

Hoewel Stevie de woonkamer nu perfect kent en er perfect kan in rondlopen, doet hij niets liever dan bij mij liggen spinnen. Het is zo’n aanhankelijke schat.

Ik ben ASK eeuwig dankbaar. Niet alleen brachten zij me bij Stevie, ze gaan ook heel professioneel te werk.

Kortom, deze mensen verdienen alle steun.

Groetjes,
Femke