Binnenkat

Al jouw vragen over het adopteren van een binnenkat beantwoord

Leuk dat je overweegt om een kat te adopteren. Je kunt natuurlijk een kat uit het asiel halen, want die zijn er helaas genoeg. Maar ben je op zoek naar een kat die niet naar buiten mag of kan, dan is Athens Stray Kittens (ASK) het juiste adres voor jou. In deze blog zijn al jouw vragen over het adopteren van een binnenkat beantwoord.

Wanneer kan ik een kat adopteren bij ASK?

  • Je zoekt een binnenkat.
  • Je bent ofwel veel thuis, ofwel hebt een andere kat die de adoptiekat gezelschap houdt. Een kat die veel alleen thuis is, is namelijk zielig. Al zijn er uitzonderingen, want we hebben ook katten die liever alleen zijn.
  • Je wilt regelmatig met je kat spelen.
  • Je biedt in huis een veilige omgeving voor de kat.

Niet noodzakelijk, maar wel fijn voor de katten: je hebt bij voorkeur een plek waar de katten veilig naar buiten kunnen. Dat kan bijvoorbeeld een balkon zijn dat is afgezet met een kattennet. Of een tuin waar de katten niet uit kunnen. Of een kattenren in je tuin.Heb je geen afgeschermd balkon of afgesloten tuin? Dan kun je bij ons geen kat adopteren.

Kan ik de kat op voorhand zien?

De meeste van onze katten wachten nog in Athene op een baasje. Ze zitten hier bij mensen in een thuissituatie en niet in kooien. Dit bevordert het socialisatieproces. We hebben ook een aantal gezinnen die in Nederland onze katten opvangen. Je kunt bij hen altijd naar een kat komen kijken. 

De katten die in Athene zijn, komen alleen naar Nederland zodra we een tijdelijke opvang hebben in Nederland of als we een nieuw baasje hebben gevonden.

Is een kat vanaf afstand adopteren een groot risico?

Dat is het zeker niet. We kennen onze katten zeer goed omdat ze bij mensen thuis verblijven. Met hulp van de opvanger geven we je een nauwkeurige omschrijving van de kat. Daarnaast stellen we veel vragen over jouw wensen en jouw situatie. Hierdoor kunnen we de kat van te voren goed matchen aan jou. We zien in de praktijk dan ook zelden tot nooit baasjes die ontevreden zijn over de keuze die ze hebben gemaakt qua kat.

Vind je het nog steeds een beetje spannend om een kat vanuit Griekenland te adopteren? Lees dan meer over ons succesverhalen van Alma of Freddie en Lilo. Mocht je dan overtuigd zijn en je nieuwe huisdier al op het oog hebben, vul dan meteen het adoptieformulier in.

Noot: foto van wirestock op Freepik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *